سرمایه گذاری شخصی چیست؟ و بهترین روش سرمایه گذاری خصوصی
سرمایه گذاری شخصی هدفی است که هر شخص در زندگی برای رسیدن به موفقیت مالی باید دنبال کند. افزایش هزینههای زندگی و تورم شدید اقتصادی همه به ذنبال راهی برای حفظ ارزش سرمایه خود هستند. اما بهترین سرمایه گذاری شخصی چیست؟ چگونه میتوان تصمیمات درست مالی گرفت و از ریسک کمتری تجربه کرد؟ در این بلاگ قصد داریم بدانیم سرمایه گذاری شخصی دقیقا چیست، چه اهمیتی دارد و چگونه میتوان با تصمیمات درست مالی بهترین سرمایه گذاری را تجربه کرد.
سرمایه گذاری شخصی چیست؟
تنوع بازارهای مالی مختلف دست ما را برای سرمایه گذاری باز گذاشته است اما نکته حائز اهمیت در سرمایه گذاری شخصی این است که شما باید صفر تا صد روند سرمایه گذاری را خودتان برنامه ریزی کنید.
سرمایه گذاری شخصی یعنی خودتان برای سرمایه خود تصمیم گیری کنید، واقع سرمایه گذاری شخصی به معنی تصمیمات شخصی شما در هر لحظه است که کدام بازار سرمایه را انتخاب کنید، بهترین زمان فروش و خرید دارایی جدید را بگیرید و برنامه ریزی مالی برای آینده داشته باشید. اما همه چیز به همین راحتی نیست. برای تمام این تصمیمات نیاز به آگاهی مالی و شناخت درست سرمایه گذاری دارید تا سرمایه شما از دست نرود و به موفقیت مالی برسید.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری چیست؟ انواع روش سرمایه گذاری
نکات کلیدی سرمایه گذاری شخصی
بهترین سرمایه گذاری همان است که همسو با توانایی، آگاهی و قدرت مالی و دارایی شما باشد. قطعا این سرمایه گذاری را کسی جز خودتان نمیتواند طراحی کند. چند نکته کلیدی برای انتخاب سرمایه گذاری شخصی وجود دارد که بهتر است آنها را بدانید.
- آگاهی از نیازها و اهداف مالی
قبل از هر چیزی باید مشخص کنید هدف شما برای سرمایه گذاری چیست؟ آیا برای حفظ ارزش پول سرمایه گذاری میکنید یا هدف شما خرید خانه و ماشین است. در برخی موارد شما نیازمند سود ماهانه و در جریان هستید، این سود ممکن است از بانک باشد، اجاره املاک یا سرمایه گذاری در کسب و کارها. همه این اهداف مسیرهای مختلفی را دنبال میکنند و آینده مالی متفاوتی دارند. دانستن اهداف سرمایه گذری و مشخص کردن هدف فعلی اولین گام در سرمایه گذاری شخصی و داشتن آینده مالی موفق است.
سرمایه گذاری با سود ماهانه 10 درصد: فرصت یا چالش؟
- یادگیری سه مهارت
سه مهارت مهم که باید بلد باشید؛ مدیریت سرمایه، مهارت معامله گری و تحلیل بازار است. یادگیری این سه مهارت آینده مالی شما را تضمین میکند. برای یک سرمایه گذاری که صفر تا صد آن دست شماست باید توانایی تحلیل درست و انتخاب معماله و مدیریت آن در بازههای زمانی مختلف را داشته باشید.
- ریسک و بازده
قبل از تصمیم گیری برای انتخاب سرمایه گذاری اید به میزان ریسک و بازده آن توجه کنید. اگر از ریسک چیزی نمیدانید پیشنهاد میکنیم ریسک سرمایه گذاری چیست؟ را بخوانید. برخی از بازارها ممکن است ریسک کمتری داشته باشد و ر مقابل سود کمتری هم بدهند. تعادل میان ریسک و بازده سرمایه گذاری نکته مهمی است.
- تنوع در سبد سرمایه گذاری
تنوع در سرمایه گذاری بدین معناست که شما به جای آنکه تمام دارایی خود را به یک سبد سرمایه گذاری تخصیص دهید، آن را در بازارهای مالی مختلف سرمایه گذاری کنید. با این کار اگر یکی از سبدهای شما دچار ریسک جبران ناپذیری شود، سبدهای دیگر سوددهی خود را داشته باشند. به عنوان مثال علاوه بر سرمایه گذاری در بورس در یک کسب و کار هم سرمایه گذاری کنید.
- استراتژی سرمایه گذاری
استراتژی در سرمایه گذاری بدین معنا است که شما بتوانید سبد سرمایه گذاری خود را مدیریت کنید در واقع شما باید برای هر موقعیت از جمله موقعیت های بحرانی، سناریوی مختلفی داشته باشید. در این حالت دیگر شوک و سرذ درگم نخواهید شد و تصمیمات بهتری خواهید گرفت. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید شناخت موقعیت و حرکت بر اساس آن است در واقع شما باید در لحظه بنا بر هر اتفاقی تغییراتی را در سید سرمایه گذاری خود اعمال کنید.
فرصت های سرمایه گذاری شخصی
هر جامعه ای فرصت های سرمایه گذاری خاص خودش را دارد و سوددهی در آن متفاوت است. به همین دلیل تصمیمات ما علاوه بر تمام نکاتی که گفتیم باید مدل اقتصادی را هم در بر گیرد. کشور ما با تورم اقتصادی زیادی درگیر است، و هر معامله ای حتی خرید و فروش کالا میتواند سودآوری داشته باشد زیرا زمانی که تونرم در یک جامعه حاکم است هر چیزی با افزایش قیمت همراه است. با این حال شما باید تورم را بشناسید و بدانید چه زمانی بازار هدف شما از تورم جلو میزند و سود بیشتری خواهید داشت.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری با سود 50 دردصد
این موضوع شاملل بازارهای مالی مانند بورس و اوراق قررضه نیز میشود. در اقتصاد کنونی ایران این مدل سرمایه گذاری ها ریسک زیادی در پی دارند و در سرمایه گذاری شخصی مواجه شدن با ریسک بالا بسیار سخت میشود و باید دنبال مدلی از سرمایه گذاری با ریسک کمتر بود.
صندوق های سرمایه گذاری ثابت و سپردههای بانکی که با ریسک کمتری مواجه اند میتوانند جایگزین خوبی برای بازارهای مالی باشند. اما با پیشی گرفتن تورم سود به دست آمده از این سرمایه گذاری ها چندان چشمگیر نیست. زیرا بازه این سودها معمولا 6 تا 12 ماه است و نمیتواند تعادل بین ریسک و بازده را رعایت کند.
کرادفاندینگ فرصت جدید سرمایه گذاری
سرمایه گذاری شخصی باید با کمترین ریسک و بازده معقول همراه باشد تا تعادل بین آن برقرار باشد. کرادفاندینگ یا تامین مالی جمعی که روشی نوین در سرمایه گذاری است این امر را مسیر کرده است. در این مدل سرمایه گذاری با برگزاری طرح های سرمایه گذاری مختلف و تنوع در سبد سرمایه گذاری، ریسک حداقلی را تجربه میکنید. در این مدل سرمایه گذاری شما با تخصیص دارایی خود به کسب و کارها و نهاد تجاری در یک دوره دوازده ماهه به سود پیش بینی شده 40 تا 50 درصد دست میبابید.
بیشتر بخوانید: کرادفاندینگ یا تامین مالی جمعی چیست؟
پلتفرم اسمارت فاندینگ ابزار و بستر مناسب سرمایه گذاری به سبک کرادفاندینگ را فراهم کرده است تا بتوانید یک سرمایه گذاری کم ریسک و پر بازده را تجربه کنید. ریسک کم و بازدهی بالای این سرمایه گذاری به دلیل خصوصی و محدود بودن این بازار است طوری که تورم تاثیر چندانی در آن ندارد. به واسطه پلتفرم اسمارت فاندینگ میتوانید در طرح های مختلف را بررسی کنید و با استراتژی شخصی خود سرمایه گذاری کنید.