بیانیه ریسک

بیانیه ریسک

اسمارت‌فاندینگ یک سکو تامین مالی جمعی است که با مجوز شرکت فرابورس ایران و بر اساس قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران و آیین نامه های فرابورس و تحت نظارت نهاد مالی شرکت مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی فعالیت می نماید. اسمارت فاندینگ به عنوان بازوی تامین مالی جمعی شرکت اسمارت‌آپ با دارا بودن تیم مجرب ارزیابی با بیش از ۷ سال سابقه سرمایه گذاری در استارتاپ‌ها وکسب وکارهای کوچک و بزرگ، طرح هایی را به سرمایه گذاران معرفی می‌نماید که ریسک سرمایه گذاری در آن ها حداقل باشد، اما همانطورکه میدانید، سرمایه گذاری در طرح های استارتاپی و شرکتهای کوچک و متوسط تکنولوژی محور همزمان که میتواند بسیار سودآور باشد،میتواند باریسک‌‌های بیشتری همراه باشد.
به همین منظور سرمایه گذاران در اسمارت‌فاندینگ باید قبل از سرمایه گذاری، بیانیه هشدار ریسک، قوانین و مقررات و قرار داد سرمایه گذاری را مطالعه و به صورت دیجیتالی در وبسایت تایید نمایند و این تایید به منزله پذیرش تمامی مفاد درج شده در سایت و قرارداد می باشد.

جهت سرمایه گذاری بر روی طرح های سکوی اسمارت فاندینگ، به نکات زیر توجه نمایید:

  ریسک از دست رفتن سرمایه و یا عدم تحقق سود
همانطور که میدانید سرمایه گذاری در طرح های استارتاپی و تکنولوژی محور جز سرمایه گذاری های پر ریسک محسوب میشوند و این سرمایه گذاری هرچقدر در مراحل ابتدایی تر از عمر طرح باشد که شرکت سابقه عملیاتی کمتری دارد، امکان شکست خوردن طرح ها و از بین رفتن بخشی و یا تمام سرمایه بیشتر خواهد بود. با وجود اینکه اسمارت‌فاندینگ با بررسی های انجام داده تلاش خود را مینماید تا این ریسک را به حداقل برساند، اما از آنجاییکه ذات اینگونه طرح ها با عدم قطعیت و پیش‌بینی ناپذیری بیشتری همراه است، در هنگام انتخاب طرح های مورد نظر جهت سرمایه گذاری، با بررسی کامل و همه جانبه و با در نظر گرفتن عواقب احتمالی آن از طرفی و سطح تحمل و توانایی پذیرش ریسک خود از طرفی دیگر، اقدام به سرمایه‌گذاری نمایید. سرمایه گذاری شما می تواند کاهش ارزش داشته باشد یا بطور کلی از بین برود، اما در صورتی که طرحی دارای ضمانت نامه اصل سرمایه باشد، در صورت ناموفق بودن طرح، ریسک از دست رفتن سرمایه به عهده ضامن خواهد بود و ریسکی متوجه سرمایه گذار نخواهد شد. همچنین اسمارت‌فاندینگ عموما از بابت پرداخت سود علی الحساب نیز از شرکت سرمایه پذیر چک تعهد به پرداخت اخذ مینماید که این موارد در بخش تضامین در بخش طرح ‌های سرمایه‌گذاری در هر فراخوان ذکر میگردد. در نهایت قابل ذکر است که اسمارت‌فاندینگ هیچ گونه مسئولیتی در خصوص هرگونه ضرر و زیان ناشی از سرمایه گذاری در طرح های معرفی شده را نداشته و عملکرد و نتایج سرمایه گذاری بر عهده سرمایه پذیر می باشد.


 ریسک نقدشوندگی گواهی شراکت
در حال حاضر زیرساخت بازار ثانویه برای معامله این نوع گواهی شراکت توسط سازمان فرابورس ایران ایجاد شده اما هنور بطور کامل راه اندازی نشده و از آنجایی که مانند سایر بازارهای موجود، بازار فعالی جهت خرید و فروش نمیباشد، ریسک نقدشوندگی برای این نوع گواهی وجود دارد. در نتیجه مشارکت در تامین مالی جمعی تنها برای سرمایه گذارانی مناسب است که تا پایان دوره مشارکت طرح نیاز به منابع مالی خود ندارند و دریافت سود علی الحساب دوره ای برای آنها مناسب میباشد.
قابل ذکر است که در بعضی از طرح ها سرمایه پذیر تعهد به بازخرید گواهی شراکت میدهد، که درصورت وجود همچین شرطی، این مورد در بخش خلاصه اطلاعات مالی در صفحه هر فراخوان ذکر میگردد که میتوانند این ریسک را کاهش دهد.

  ریسک کمبود اطلاعات
یکی از ریسک های سرمایه گذاری در طرح های پلتفرم اسمارت‌فاندینگ، کمبود اطلاعات مربوط به این نوع سرمایه گذاری میباشد، که بخشی از این ریسک مربوط به آن است که عموما به علت سابقه فعالیت کم این طرح ها و همچنین عدم دسترسی به سامانه های اطلاعاتی امکان دریافت برخی از داده های قضائی و مالی و تعهدات باز این شرکت ها میسر نیست و بخش دیگر به این علت است که باتوجه به قوانین ناظر بر روی این طرح ها، معمولاً اطلاعات و گزارش های محدودتر و با جزییات کمتر نسبت به سایر شرکت ها در بازار سرمایه منتشر میگردد. اطلاعات منتشر شده در زمینه این طرح ها عموماً محدود می گردد به طرح توجیهی ابتدایی، گزارش های دوره ای و صورت های مالی سالانه است. بدین جهت احتمال اینکه تامین کننده از جزئیات تغییرات صورت گرفته در شرکتی که بر روی آن سرمایه گذاری کرده است مطلع نباشد، وجود دارد.

  انتخاب سبد سرمایه گذاری متناسب با میزان ریسک قابل پذیرش سرمایه گذار
فرصت های سرمایه گذاری عموما زیاد هستند و از طرفی منابع سرمایه گذاران محدود، بدین جهت همیشه سرمایه گذاران با دغدغه انتخاب و تشکیل سبد سرمایه گذاری مناسب و شخصی سازی شده برای خود مواجه هستند.

 

جهت انتخاب سرمایه گذاری های مناسب، هر سرمایه گذار بایستی میزان ریسکی که باید جهت کسب بازده مورد نظر خود (اهداف مالی) بپذیرد و آستانه تحمل ریسک خود یعنی میزان ریسکی که با توجه به ویژگی های مالی و شخصیتی خود، میتواند بپذیرد را تعیین نماید.